Monday, November 20, 2017

Jemput2 Labu

Dengan nama Allah..

Jemput2 labu ni buat minggu lalu tak sempat nak note. Sebelumnya banyak ilham daripada Allah tapi atas kelemahan diri dan kekurangan kemudahan tak dapat nak save Notes semua ilham tersebut. Doakan moga ilham daripada Allah yg mendatang direzekikan untuk save di sini untuk manfaat bersama insyaaAllah.

Jemput2 labu ni sy buat sama macam jemput-jemput kentang. Ganti je kentang dgn labu. Dan garam diganti dengan gula. Itu saja. Cume saya tambah Chia seed dan flax seed dalam jemput2 tu. Nampak meriah sedikit.

Kekurangan pada cubaan pertama adalah kurang gula means kurang manis, dan anak kurang suka mungkin first time.

Ilham Allah, next jika nak buat lg jemput2 labu insyaaAllah sy akan rebus dulu dan Lenyek labu kemudian baru campur dengan tepung insyaaAllah..

Selamat mencuba.

Sorry ye no pictures. Because my hp x canggeh.. gambar tak molek.


Ulasan Pembaca