Monday, April 14, 2014

Books Lover

Assalammualaikum semua,

Ana berharap agar antum diberikan kesihatan fizikal dan iman yang terbaik, diberikan keberkatan waktu dan usia insyaaAllah ^_^

Semalam pasti tidak akan kembali, esok belum pasti dan hari ini, sudahkan benar-benar kita maknai? Subhanallah bila dimuhasabah akan waktu ni, sedih. Sedih sekali. Kita telah banyak menzalimi diri sendiri dengan pengabaian waktu yang telah Allah berikan kepada kita. Dunia hari ini terlalu sibuk dan menyibukkan hingga kita hampir terlupa atau memang dah terlupa pun apa yang sebenarnya yang kita cari. Innalillah. Kita sibuk dengan dunia IT- facebooknye, whatapps nye dan macam-macam lagi yang admin sendiri tidak arif tentangnya. Kadangkala kita perlu menyendiri untuk mencari jiwa yang hilang ditelan arus kesibukan dunia. Kita perlu mencari kembali jiwa bersih, fitrah insani yang mendambakan redha Ilahi. Allahu rabbi..

Perkongsian: Minat membawa kepada redha Tuhan.
Ukhti yang dikasihi kerana Allah, tujuan ana menulis pada kali ini sekadar nak berkongsi kesukaan/minat bersama, semoga minat tersebut dapat membawa kita melangkah di atas landasan kebenaran menuju Allah insyaa Allah. Ana sangat minat kepada buku. Pantang nampak buku, nak beli saja. Sehingga rak di rumah sudah tidak mampu menampung banyaknya buku-buku kecintaan ana. Alamatnye kene beli rak baru, tapi sehingga kini masih tertangguh untuk beli rak baru :)

Ukhti, Hidup ini perlu dilalui dengan sesuatu yang hidup juga agar kita tidak mati sebelum mati yang sebenar. Hati kita perlu dihidupkan dengan iman, dibajai agar kekal subur. Admin menggunakan kecintaan kepada buku sebagai satu wasilah untuk menyiram tanaman iman yang hampir kering agar kembali subur. Antara buku yang menjadi kecintaan admin, yang owesome dan ringkas adalah majalah JOM! Antum  sudah mengenali majalah tersebut? Best sangat majalah ni, membacanya membawa kita ke satu daerah tenang yg mendamaikan, wah indah! :) Itulah nur Islam, memang indah.

Majalah Jom

 
Oleh kerana minat dengan buku, ana pun join stormreaders, untuk beli sendiri je. Kalau antum nak beli buku online, bolehlah ke kedai buku online, memang mudah klik-klik je dah siap. esok lusa buku sampai ^_^

Zikir Fikir dah berhabuk, lama tak update. Moga diberi kesempatan waktu oleh Allah untuk menulis, memberi manfaat kepada para pembaca, biiznillah.


wallahu a'lam

Ulasan Pembaca